Beste Lego kopen

Lego is al jaren één van de meest populaire soorten speelgoed. De naam LEGO werd in 1932 voor het eerst gebruikt door uitvinder Ole Kirk Christiansen. Het betrof toen nog houten speelgoed. De naam LEGO is afgeleid van het Deense leg godt dat speel goed betekent.

 

Goedkoop Lego online kopen

In de onderstaande online speelgoedwinkels kun je goedkoop LEGO en DUPLO kopen.

Deze winkels bieden honderden, soms wel duizenden, Lego en Duplo pakketten aan. Hieronder zie je de tien meest populaire Lego pakketten van dit moment. Je kunt nog verder doorbladeren voor meer ideeen.

 

Top 10 Lego

 

 

 

Lego tips

Lego maakt heel veel leuk speelgoed, in vele tientallen series. Van eenvoudige Duplo en Lego City pakketjes, tot ingewikkeld technisch Lego (Lego Technics) en robots en met apps te bedienen zelfbouw speelgoed. Bij de Lego tips vind je volop tips en informatie over het leukste speelgoed.

 

Series Lego speelgoed

Lego City, Lego Technics, Duplo, Lego Star Wars, Lego Frozen, Lego Hidden Site, en is nog maar een kleine greep uit alle Lego series. Kijk bij de populaire Lego thema's voor informatie over al deze series Lego.

 

De geschiedenis van LEGO

Na de Tweede Wereldoorlog ging Christiansen kunststof voor zijn speelgoed gebruiken. In 1947 kwam het eerte LEGO dat begon te lijken op de huidige speelblokjes. Deze LEGO steentjes waren van plastic, hadden ronde noppen aan de bovenkant en waren hol aan de onderkant zodat ze vastgeklikt konden worden. Eind jaren 50 kwam het eerste LEGO met de buisjes die we nu kennen. Daardoor konden de LEGO blokjes op meerdere manieren met elkaar verbinden worden. Het LEGO zoals we dat nu kennen was geboren.

Wel was het gebruikte plastic toen nog van lage kwaliteit, en dat deed LEGO bijna de das om. In 1963 werd er overgeschakeld naar de kunststof celluloseacetaat en kreeg LEGO een betere naam.

De grote doorbraak kwam in 1963 met de introductie van de LEGO trein. Kinderen konden voortaan hun eigen elektrische LEGO trein bouwen en op rails laten rijden. Een andere mijlpaal was de komst van Duplo in 1969. Deze LEGO variant is groter en bevat geen kleine losse onderdelen, zodat het niet door kleine kinderen ingeslikt kan worden.

 

Veel soorten LEGO

Na 1970 kwamen er steeds meer series en varianten op de markt. En tot op de dag van vandaag wordt er nieuwe LEGO bedacht. Het begon met Fabuland, in 1977 kwam technisch LEGO (LEGO Technic), in 1987 LEGO Pneumatic. En het ging maar door. Denk aan LEGIO Mindstorms (LEGO robots), LEGO Star Wars, LEGO Harry Potter, Mindstorms, LEGO Creator en Toy Story, Space Police, LEGO Racers, Belville, Hero Factory en Indiana Jones LEGO. De laatste jaren komen er ook heel veel spelletjes en gadgets op de markt die van LEGO zijn gemaakt. Of lijken te zijn gemaakt, want door het verlopen van de patenten mogen andere fabrikanten vergelijkbare blokjes maken.

De hoge kwaliteit van LEGO

De echte LEGO blijft echter een aanrader, want de kwaliteitseisen die het Deense merk aan zichzelf stelt zijn zeer hoog. Zo mogen LEGO blokjes nooit verkleuren, mogen de LEGO steentjes nooit meer dan 0,002 mm afwijken zodat ze altijd passen en moet het ontworpen LEGO speelgoed op talloze manieren te gebruiken en combineren zijn.

 

Goedkoop LEGO kopen

Goede online adressen voor het kopen van LEGO (en Duplo) kun je bovenaan dit artikel vinden. Dit zijn de beste online speelgoedwinkels (en beste offline speelgoedwinkels) met het beste aanbod aan Lego en de hoogste kortingen.

Tuesday the 14th. Joomla Templates Free. (C) Content=King 2013-2019
Copyright 2012

©