Beste Lego kopen

Lego is al jaren één van de meest populaire soorten speelgoed. De naam LEGO werd in 1932 voor het eerst gebruikt door uitvinder Ole Kirk Christiansen. Het betrof toen nog houten speelgoed. De naam LEGO is afgeleid van het Deense leg godt dat speel goed betekent.

In de beste online speelgoedwinkels links van dit artikel kun je goedkoop LEGO en DUPLO kopen.

        

De geschiedenis van LEGO

Na de Tweede Wereldoorlog ging Christiansen kunststof voor zijn speelgoed gebruiken. In 1947 kwam het eerte LEGO dat begon te lijken op de huidige speelblokjes. Deze LEGO steentjes waren van plastic, hadden ronde noppen aan de bovenkant en waren hol aan de onderkant zodat ze vastgeklikt konden worden. Eind jaren 50 kwam het eerste LEGO met de buisjes die we nu kennen. Daardoor konden de LEGO blokjes op meerdere manieren met elkaar verbinden worden. Het LEGO zoals we dat nu kennen was geboren.

Wel was het gebruikte plastic toen nog van lage kwaliteit, en dat deed LEGO bijna de das om. In 1963 werd er overgeschakeld naar de kunststof celluloseacetaat en kreeg LEGO een betere naam.

De grote doorbraak kwam in 1963 met de introductie van de LEGO trein. Kinderen konden voortaan hun eigen elektrische LEGO trein bouwen en op rails laten rijden. Een andere mijlpaal was de komst van Duplo in 1969. Deze LEGO variant is groter en bevat geen kleine losse onderdelen, zodat het niet door kleine kinderen ingeslikt kan worden.

 

Veel soorten LEGO

Na 1970 kwamen er steeds meer series en varianten op de markt. En tot op de dag van vandaag wordt er nieuwe LEGO bedacht. Het begon met Fabuland, in 1977 kwam technisch LEGO (LEGO Technic), in 1987 LEGO Pneumatic. En het ging maar door. Denk aan LEGIO Mindstorms (LEGO robots), LEGO Star Wars, LEGO Harry Potter, Mindstorms, LEGO Creator en Toy Story, Space Police, LEGO Racers, Belville, Hero Factory en Indiana Jones LEGO. De laatste jaren komen er ook heel veel spelletjes en gadgets op de markt die van LEGO zijn gemaakt. Of lijken te zijn gemaakt, want door het verlopen van de patenten mogen andere fabrikanten vergelijkbare blokjes maken.

De hoge kwaliteit van LEGO

De echte LEGO blijft echter een aanrader, want de kwaliteitseisen die het Deense merk aan zichzelf stelt zijn zeer hoog. Zo mogen LEGO blokjes nooit verkleuren, mogen de LEGO steentjes nooit meer dan 0,002 mm afwijken zodat ze altijd passen en moet het ontworpen LEGO speelgoed op talloze manieren te gebruiken en combineren zijn.

 

Goedkope LEGO kopen

Goede online adressen voor het kopen van LEGO (en Duplo) kun je links van dit artikel vinden onder het kopje beste online speelgoedwinkels.

Thursday the 20th. Joomla Templates Free. (C) Content=King 2013-2019
Copyright 2012

©